Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

3/10/2016 Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με όλο το μπασκετικό team η Ακαδημία του Αιολικού Βόλου πραγματοποίησε ξεχωριστές αθλητικές δραστηριότητες στις 3 Οκτωβρίου το πρωί της Δευτέρας στο 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας και στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πανελληνίως να εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με σύνθημα: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός -Δικαίωμα για όλους».

Επικεφαλείς στο 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Ζήκα και του 16ου Δημοτικού Σχολείου ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κοσμάς Απόστολος.
 Οι προπονητές του Αιολικού Βόλου Σαμαράς Αντώνης, Καπουρτίδου Μαρία, Οικονόμου Γιώργος, Τελέγκας Στάθης δίδαξαν τα βασικά του μπάσκετ στους μικρούς μαθητές-μαθήτριες όπως πάσα, ντρίπλα, σουτ κτλ. Στη συνέχεια έγιναν διαγωνιστικά παιχνίδια συμμετέχοντας όλα τα παιδιά χωρίς το άγχος της διάκρισης, φεύγοντας από τους αθλητικούς χώρους με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη, έχοντας αποκομίσει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολύ κοντά στον πολιτισμό με κυρίαρχες αρετές της τιμής, της γενναιότητας, της δικαιοσύνης έχοντας ως γνώμονα πάντα το «ευ αγωνίζεσθαι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου